Näin voit valmistautua mopokortin ajokokeeseen

Kevät tulee ja tiet sulavat. Ulkona kuulee helposti mopojen ja moottoripyörien pärinää. Ihan itsellekin tulee halu lähteä tielle.
  
Joillakin oman kulkupelin ja kortin hankinta on vielä edessä.  Ajokoetta varten kannattaa harjoitella hyvin, ettei joudu uusintakierrokselle. Niinpä keräsin tähän harjoittelua varten muutamia sivuja ja kommentteja niistä.

antti102

www.sompsa.fi: Harjoitteluohjelma pitää ladata koneelle ja kuvakysymyksistä vaaditaan pieni maksu. Ajoneuvonnassa selkeä kuvitus ja animaatiot. Lisäksi hyvät kirjalliset testit, joissa on kysymyksiä myös traktorikorttia varten.

www.ake.fi: 13 hyvää kuvakysymystä joissa, oikeaa koetta vastaava toteutus. Kuusi kysymyksistä ovat mopon ajosta ja yhdeksän pyöräilijän väistämisestä. Lisäksi sivuilta löytää kivan pelin, jota voi kokeilla pänttäämisen lomassa.

www.moponetti.com: Selkeät kuvalliset ohjeet hyvässä järjestyksessä.  Itsensä testaamiseen on useita harjoituksia. Kolme kirjallista koetta ja kolme kuvakoetta, joissa on useita kuvia. Samankaltaiset kuvat tosin hämäävät testaajaa.

www.liikenneturva.fi: Paljon opiskelumateriaalia. Jos harkitset opettavasi joitain mopokorttia varten, hanki materiaalia täältä. Sivuilta ei löydy yhtään harjoitusohjelmia.

http://alk.tiehallinto.fi/www2/liikennemerkit/index.htm: Näiltä sivuilta löytyy vain liikennemerkkejä. Nekin pitää kuitenkin osta kortin saadakseen, joten sivuja voi käydä vilkaisemassa.

Sofia Ranta-aho

antti202